Bemutatkozás

IMG_20171113_084922Fehér Zsuzsa, született Ligeti Zsuzsa vagyok. Öt éve foglalkozom emberekkel családi vállalkozásomban gyógymasszőrként, terapeutaként. Miért lett stúdióm neve TeaVital? Azért, mert a teázáshoz a nyugalom, a magunkra való odafigyelés, a magunkra szentelt idő, a rendszeresség és kellemes illatok, a gyógyulás és egészség fogalmai kapcsolhatók.

A tanfolyam elvégzése után rögtön saját vállalkozást indítottam Tea Vital néven, mivel úgy gondoltam, így lehet igazán eredményes munkát végezni. (A futószalag munka, főként masszázsban számomra elég paradox, nem nekem való.)

Az érdeklődő vendégeim részére tanáccsal tudok szolgálni, ami meghosszabbítja a kezelések hatásait. A gyógymasszázsban szerzett tapasztalatokat különböző és sokféle specializációs tanfolyammal egészítettem ki, amelyekről olvashatnak itt a weboldalunkon. Ezért lett a terápiám egyedi, a kezelés komplex. (jelenleg kineziológiát tanulok az Európa Akadémián)

A tanultakat gyorsan integrálom a gyógymasszázs gyakorlatába, amivel munkám egyre hatékonyabb. Célom, nagy odafigyeléssel, körültekintéssel meghallgatni vendége(i)met, szelíden terelni (saját felismerésekhez juttatni) egy számára megfelelőbb irányba, hogy egészségesebb testben sikeresebb lehessen az élet minden területén.

Eredeti végzettségem könyvtár-magyar szakos tanár. A pedagógus pályán azt éreztem és láttam, hogy a főiskolán tanított módszertani ismeret kevés és sok esetben nem alkalmazható. Mindenképpen más utat kellett választanom. Egy olyan általános iskolában tanítottam, ahol 96%-ban roma tanulók voltak. Az a stressz, hogy a munkám nem elég hatékony és a rend, fegyelem fenntartása sokszor embert próbáló feladat volt, ez egyszerre vezetett arra a döntésre, hogy váltsak. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, mert a tanítás szép és fontos hivatás. Ma sem áll távol tőlem, csak most nem a magyar nyelv szépségeire és könyvtárismeretre tanítom a gyerekeket, hanem elfogadásra, merészségre, vállalásra, a betegségek lelki hátterének megismerésére, változásra a vendégeimet. 

Dolgozom azon, hogy anya/apa és gyermekeik, férj és feleség, a család egy nyelvet beszéljenek. Valamilyen tolmácsféle vagyok. Bocsánat a megfogalmazásért. Segítem a metakommunikációt, testi tüneteket, verbális kifejezésmódot érzésekre lefordítani, majd ezt megpróbálom megtanítani a család többi tagjának, hogy megérthessék egymást és megfelelően reagáljanak, amit később nem kell, hogy megbánjanak. Célom egy kiegyensúlyozottabb család, melyben mindenki jól tudja érezni magát, melyben egészséges gyermekek fejlődhetnek, nevelkedhetnek.

Lassan három hónapja, hogy Győrben élek kis családommal. Ózdról költöztünk ide. A cél az volt, hogy gyerekeinknek és persze magunknak is a férjemmel nagyobb lehetőségeink legyenek minden téren (sport, szabadidő, kultúra…) és szakmailag is fejlődni tudjunk. Az oktatásból az egészségügybe velem született gerincproblémáim és a nagyobbik lányom tanulási nehézségei vezettek. Folyamatosan kerestem, keresem a megoldásokat számtalan tanfolyamon át és autodidakta módon.

Elvégeztem a gyógymasszázs után a Trigger-és Tenderpont Terapiát, Dorn terápiát és Breuss masszázst, tradicionális thai masszázst, 3D nyirokmasszázst, köpölyözést, SMR alapjait, sportoktatóit (OKJ), Gerincjóga oktatóit, Kranioszakrális biodinamikát, Tibeti hangterápiát (Balla), a Holistic pulsing (Lélekmasszázs) egyes szintjét és jelenleg az Európa Akadémián kineziológiát hallgatok (TEK, One brain) és tanulok, mellette ismerkedem a Colorado System rendszerével, készülök a természetgyógyász vizsgára. Az újonnan tanultakat gyorsan integrálom a többi, már meglévő ismeret közé, így azt veszem észre, hogy munkám egyre hatékonyabb, több a pozitív visszajelzés. Egyre magasabb szinteken segítem a hozzám fordulókat. Minden korosztállyal foglalkozom, de legszívesebben gyerekekkel, megváltozott képességű gyerekekkel (SNI-s, hiperaktív, autistákkal, Down-szindrómásokkal, Aspergeres, Ret-szindrómás…), diákokkal, hallgatókkal és sportolókkal szeretnék. Úgy érzem most már feladatom nemcsak a fizikum(struktúra, test) kezelése, hanem a mentális összerendezettség elérésének segítése. Ez mutatja a saját fejlődésemet is. Tudásomat hosszú, folyamatos, kitartó tanulással szerzem a mai napig és gyakorlással, tapasztalással. Hosszú utat jártam be az önismeret útján, nehéz csomaggal érkeztem egy nehéz sorsú helyre. Úgy hiszem pont e miatt tudok hiteles lenni a segítő munkában. Életem és mások életének minden tapasztalatát, a gyakorlatban is működő megoldásokkal együtt, azonnal átadtam a vendégeimnek, hogy tanulhassanak belőle. Ma már tudom ezzel vigyázni kell, hogy befogadható is legyen a tanítás. Az életfeladatom, hogy kihozzam a legtöbbet a hozzám forduló vendégekből, mindegy honnan indulunk és meddig jutunk. Az Út a lényeg!!! A vendégeim is sok mindenre megtanítottak az öt év alatt: a stressz oldása és a szeretet megélése csodákra képes.

Az Erőt ehhez a munkához, tanuláshoz a családom és példaképeim, tanáraim adják, a rendszeres kineziológiai oldások és oszteoterápiás kezelések. A feltöltődést a természetben tett kirándulások, túrák, rendszeres mozgás, saját energiarendszerem karbantartása.

Mit üzennék az embereknek?

Találjátok meg az utat vissza a természethez, természeteshez, merjetek bátran önvizsgálatot tartani, ismerjétek meg saját reakciómintátokat és tudjátok azt, hogy mindig lehet szélesíteni, ami a változások elindításához szükséges is. Nagyszerű utazás! Hegyek, völgyek tarkítják. Ne féljetek szembenézni saját érzelmeikkel! Hallgassátok meg, fogadjátok el az általatok választott tanítók, mesterek útmutatásait, legyetek nyitottak a tanításokra (gyerekektől, gyerekeinktől rengeteg érkezik) és mindenre ami jön. Keressétek és találjátok meg azt a „munkát” vagy munkátokban azt, amiért lelkesedni tudtok, ne vegyétek túl komolyan az életet. Érezzétek jól magatokat! Nevessetek szívből, figyeljetek egymásra!