Köpölyözés

Köpölyözés a fittségért és a gyógyulásért:

Háromezer éve feltalált ősi gyógymód, mely segít az energiablokkok feloldásában, kiváló stresszoldó és izomtónus-fokozó. Általában masszázs-kezeléseink kiegészítőjeként alkalmazzuk, de lehetőség van önálló köpölyös kezelésekre is.köpöly

A reumatikus fájdalom csökkentésének érdekében nyugtató vagy épp élénkítő krémekkel fokozzuk a hatást. Három éves kortól légúti megbetegedéseknél nagy eredménnyel alkalmazható. A köpölyözés területei megegyeznek a test legfontosabb akupunktúrás pontjaival és a vérbőség előidézésével a vákuum-hatás miatt vértolulás keletkezik a kezelt területen, így az erekre ható nyomás csökken, a vér felpezsdül és beindulnak a test öngyógyító mechanizmusai.

Az idegrendszer működése miatt a kezelés nem csak lokálisan fejti ki hatását,hanem az egész szervezet reakciója érhető el. Segíti a belső elválasztású mirigyek harmonikus szabályozását, gyorsítja  az anyagcserét és így fokozódik a hatékonysága.köpöly2

A köpölyözés diagnosztizál is. A tíz-tizenöt perc után levett köpölypoharak különböző alakú és színű nyomot hagynak, amiből a testrészek egészségi állapotára következtethetünk. Így lehetőség nyílik arra, hogy hamar észrevehetővé váljon a kóros elváltozás megindulása.

A köpölyözés általunk használt fajtái:

  1. Mágneses tűköpöly
  2. Hideg vagy szárazköpölyözés
  3. Csúsztatásos gumiköpölyözés

Köpöllyel kezelhető betegségek:

  • reumatikus és mozgásszervi megbetegedések,
  • légúti megbetegedések,
  • gyulladásos eredetű és egyéb betegségek.

Nem javasolt: szívbetegség, bőrallergia, láz, zúzódás és más sérülés, cukor-betegség, illetve a terhesség ideje alatt a hastájon.

A köpölyözés gyakorisága a betegség jellegétől és stádiumától függ, megelőzésként félévente 8-10 kezelésből álló kúra ajánlott.

Mágneses tűköpölyözés:

1148981_385785268210024_923054957_nA köpölyözés ősi terápiájának tovább fejlesztett változata, mely ötvözi a mágnesterápiát, akupunktúrát, moxa-terápiát, akupresszúrát.

Ezzel olyan betegséget is gyógyítani lehet, amit gyógyszerrel nem” – mondta Dr. Van der Jin professzor.

A mágneses köpölyözés hatására is kitágulnak a hajszálerek, helyi vérbőség keletkezik. A vér test szerte a kezelt területre összpontosul, így a távoli területeken vérhiány alakul ki, mire a szervezet úgy reagál, mintha nagy vérveszteség érte volna a testet, így elkezd gyorsan új vér termelődni.

Mágneses köpölyözés közben a kezelt helyen kellemes bizsergést érzünk, mely a kezelés hatásosságára utal.