Szervezetünk stresszjelzései

[Holisztikus gyógymódok Budapesten]

Honnan tudhatja, hogy stressz van a szervezetében? Mikor gondoljon arra, hogy oldani szükséges azt, még mielőtt fizikai tünetet vagy betegséget okozna:

  • Belső feszültséget, nyugtalanságot érez, még inkább , ha ez tartósan fennáll. Amikor pihenni szeretne és valami, maga sem tudja megfogalmazni mi, nem hagyja ezt.
  • Gyomorban feszültség érzése, remegés, közszóval gyomorideget érez, főként, ha már a reflux, gyomorégés, felfúvódás, hasi diszkomfort érzés is megjelent.
  • Állandóan fáradt, kimerült, rossz a közérzete, még inkább, ha ez már a reggeli, délelőtti órákban is jelentkezik. Karikás a szeme körül.
  • Folyamatos ,,jojó-effektusban” van? Hízik, majd fogy viszonylag rövid idő alatt? Nőknél zavar van a ciklusban, más, mint eddig. ,,Banyakór” azaz fokozott verejtékezés, ami zavaró.
  • Túlzott szexualitás vagy ellenkezőleg, csökkent nemi vágy.
  • Belső, elfojtott indulatról tudósít, ha remeg a kéz, fej, megjelenik tik vagy bármilyen akaratlan mozgás.
  • A koncentráció romlása megfigyelhető a feledékenység megjelenésén. Visszamegy megnézni, bezárta-e a bejárati ajtót? Állandóan keres valamit? Kulcsot? Szemüveget? Csekket?…
  • Romlik a koordinációja: vezetésnél bizonytalanabb tolatásnál, jobban elfárad a napi rutin feladatokban, olyan összetett tevékenységeknél, mint a főzés, idősebbeknél cipő felvevése, öltözködés, fiatalabbaknál is ügyetlenség, hol itt, hol ott üti meg, főként ha mindig ugyanott, az már nagyon figyelemfelhívó, nem lehet nem odafigyelni rá!

Gyermekeknél hamarabb észrevessźük a ,,Sehogysejó” hangulatot, de magunkon is megfigyelhetjük a jeleit. Hiszti, nyűglődés, nyűgösség mind szinonímái ennek. Itt az a kérdés: Kit zavar ez a családban?

Célba talált valamelyik leírás, magára ismert? Tudok segíteni! Hívjon bizalommal!  

Fehér/Ligeti Zsuzsa

Gyógymasszőr, Trigger- és Dorn-terapeuta, Cranioszakrális kezelő, végzős kineziológus hallgató

2019. év februárjától klienseim Budapesten két helyszínen vehetik igénybe szolgáltatásaimat:

A felnőtteket Budapest V. kerületében, a Kossuth Lajos utca 2/a szám alatti kezelőmben várom. A gyermekeket pedig  a XIII. kerületi Visegrádi utca 30. szám alatt várom szeretettel szüleikkel.

Telefonszámom az előzetes bejelelentkezéshez:

+36 30 25 98 285