Svédmasszázs

2015-01-24 08.36.31Svédmasszázs kezelésünk kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. Fogásait gyakran alkalmazzuk a teljes testen, illetve részmasszázsok (láb, hát, stb.) esetében is.
Kiválóan alkalmas stresszoldásra, lazításra, fájdalomcsillapításra, általános közérzetjavításra, a bőr, a keringés, és a nyirokrendszer állapotának javítására. Fogásait előszeretettel alkalmazzuk gyógymasszázsainknál. Sportolóknál a teljesítmény fokozására, az izmok állapotának javítására is alkalmas.042

A kezelést nem ajánljuk a következő esetekben:
Láz
Fertőző betegség (kiemelten a fertőző bőrbetegségek)
Akut gyulladás
Daganatos betegség (a végstádium kivételével)
Friss trauma, műtét utáni állapot
Hámhiány
Vérzékenység, illetve véralvadásgátló gyógyszer szedése
Rheumatoid arthritis aktív fázisa
Előrehaladott csontritkulás
Be nem állított magas vérnyomás
Ízületi instabilitás
Egyes szív- és keringési problémák
Visszeresség (az érintett végtagot nem szabad masszírozni, de máshol lehet)
Legyengült, alkoholos, beszámíthatatlan állapot
Terhesség – nem általános kizáró ok, egyes időszakok és egyes testtájak ellenjavalltak, megváltozik a fogások erőssége és jellege, és nem lehet a szokott módon fektetni a vendéget.
Menstruáció – a masszázs keringésfokozó hatása erősíti a vérzést, a görcsoldó, fájdalomcsillapító hatása pedig megkönnyíti a menstruáció elviselését, ezért a masszázs egyéni mérlegelést és döntést igényel.